23948sdkhjf

Ebba Kleberg von Sydow ny delägare i Insjöns Väveri

Insjöns Väveri i Dalarna, som grundades 1947, har nya delägare. Det är trion Johan Kleberg, Ebba Kleberg von Sydow och Johan Frestadius, som också äger Bookbinders Design, som har gått in i bolaget. Det skriver Teko. Johan Kleberg har bland annat varit vd för Adlibris och Ebba Kleberg von Sydow är bland annat känd influencer, programledare och ledde Habit Modegalan 2017 och 2019.  

– Förhoppningen är att vi ska tillföra mer kompetens inom försäljning och marknadsföring i företaget vilket är min bakgrund. Ebba har ju väldigt god erfarenhet av modebranschen och även sociala medier och influencer marketing vilket är en avgörande del i dagens textil- och modebransch för att nå ut och skapa försäljning, säger Johan Kleberg, till Teko.

Målet är att öka försäljningen i utlandet samt se över e-handeln.

– Vi tittar på vilka synergier vi kan hitta, inte minst inom e-handel och andra delar. Det är ganska liknande struktur där Bookbinders Design har i princip all försäljning via egna kanaler precis som Insjöns väveri. Det blir också spännande att både bevara men samtidigt utveckla verksamheten i väveriet, säger Johan Kleberg.

Roland Jacobs, som har ägt väveriet i 30 år, är kvar i verksamheten under en övergångsperiod, skriver Teko.

Insjöns Väveri omsatte 1,3 miljoner kronor och gjorde en förlust på 850 000 kronor under 2020.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094