23948sdkhjf

JULSKYLTNING Ströms har tolkat åtta landskap i återvunnet material

Hos multibrandbutiken Ströms, på hörnet Kungsgatan/Sveavägen i Stockholm, är julstämningen på topp. På denna adress har Ströms servat kunderna sedan 1906. För 83:e året i rad har ridån gått upp för butikens julskyltning.

Temat i år är en hyllning till Sverige efter en tuff tid som överrumplade oss alla, säger Tina Hallberg, som är dekoratörschef hos Ströms.

Tina Hallberg har tolkat åtta av Sveriges landskap – från norr till söder.

– Varje landskap har sitt eget skyltfönster där kultur och natur är skapat av handgjort och mestadels återvunnen rekvisita. Ljudet utanför är skapat tillsammans med vår ljuddesigner där historia om landskapen berättas tillsammans med stämningsfull julmusik.

Här kan man drömma sig bort till Ishotellet i Jokkas, njuta av de värmländska skogarna, få en glimt av Dalarna, Gästrikland med Gävlebocken, stadshuset i Stockholm, se gotländska raukar och får, uppleva Gränna och äppelriket i Skåne.

Tina Hallberg har varit uppfinnsrik när hon har skapat alla dekorationer som dessutom är handmålade.  

– Polkagodiset i burkarna är handmålade marshmallows, klubborna i granarna är gjorda av gamla konstgjorda makarones, äpplen är gjorda av gamla julgranskulor och trädstammarna i äppelriket är av gjutarrör.

VILL DU OCKSÅ VISA DIN JULSKYLTNING? Skicka in bilder till redaktion-habit@nordiskemedier.se Skriv gärna några rader och berätta om utförandet. Skriv även namnet på butiken och var den ligger. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.128