23948sdkhjf

Kappahl och Hack Your Closet startar samarbete

Hyr- och prenumerationstjänsten Hack Your Closet som lanserades 2019 och som är verksamt i Sverige och Frankrike, lanserar ett samarbete med Kappahl.

Hack Your Closet har i dag 50 000 plagg i företagets garderob, vilken ständigt växer i takt med att fler modeaktörer ansluter sig. Det handlar om käder som inte har blivit sålda i handeln och eller som kommer från secondhandaktörer, och som Hack Your Closet får att cirkulera på marknaden. Med hjälp av datamaskininlärning och styliser matchar företaget kundernas stil och storlek.

Företaget har 25 000 stilprofiler samlade i Sverige och 5 000 i Frankrike. Data delas med företagets samarbetspartner. Nyligen startade Hack Your Closet ett samarbete med modee-handlaren Chiquelle och i går torsdag, anlände plagg från Kappahl.

– Det ska bli väldigt spännande att sätta igång ett samarbete med Kappahl. Vi ser det som en långsiktig stark partner som vi gärna utvecklar vårt erbjudande tillsammans med. Kappahl är seriösa med sitt hållbarhetsarbete och jag tror att feedbacken från våra kunder kommer vara väldigt positiv. Vi kommer börja med ett test för att sedan utöka samarbetet, säger Mikaela Larsell Ayesa till Habit. 

Mikaela Larsell Ayesa, som var en av talarna under Habit Modebranschens Dag som genomfördes under torsdagen, menar att en cirkulär affärsmodell är utmanande, men inte omöjligt.

– Det handlar om att skapa värde av avfall och rester och hålla det i cirkulation så länge som möjligt. I klädindustrin handlar det om att använda kläderna mer. Man behöver designa och skapa kläder som kan göras om och som varken skadar miljö eller hälsa.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078