23948sdkhjf

Här är vinnarna av Habit Fashion Awards 2021

Under seminariedagen Habit Modebranchens Dag som genomfördes på Venue81 i Stockholm under torsdagen delades det ut tre priser till branschen.

Redan i oktober presenterades finalisterna i Årets Modebutik, Årets Denimleverantör och Årets Logistiklösning. Under torsdagen avslöjades vinnarna.

Årets Modebutik 2021 är Schack Matt i Sölvesborg som drivs av Helena Svensson och döttrarna Julia och Kajsa Svensson. Modeentreprenören Nathalie Schuterman, som var den första att motta Habits pris Årets Modebutik och Årets Multibrandbutik 2007, läste motiveringen medan Charlotte Nordén, vd för Cellbes och representant för Svensk Handel som är partner till priset, samt Vanessa Leporati, som har suttit i juryn, delade ut pris och bubbel. 

Det var en rörd Helena Svensson som tog till orda:

– Vi har jobbat jättemycket med kunderna för att de ska känna sig nöjda. Servicen har legat som nummer ett alltid, sade hon från scenen.

– Vi har lojala kunder som kommer in till oss, men det är i kombination med Instagram och vår webbshop som, gamla som unga kunder, hittar till oss, sade Kajsa Svensson, på frågan om hur Schack Matt i Sölvesborg med 18 000 invånare lyckas driva butik med framgång.

Årets modebutik 2021
Schack Matt, Sölvesborg
"För att passionerat och framgångsrikt driva en personlig och välsorterad modebutik med service i toppklass och unikt kundbemötande. Butiken attraherar såväl lojala och nya kunder, som lokala och långväga. En sömlös och lokal flerkanalslösning lägger grunden till fortsatt tillväxt och skapar förutsättningar för en ljus framtid på en allt mer konkurrensutsatt marknad."

Årets logistikpris 2021
vanns av Stellar Equipment
"Genom att sälja kvalitetsprodukter direkt till konsumenten utan mellanhänder skapar vinnaren prisvärda produkter och begränsar logistikkedjan och bidrar till ett minskat miljöavtryck.
Optimerade flöden ligger i fokus med ambitionen att tydliggöra, förenkla och harmonisera kundupplevelsen."

Årets deminleverantör 2021
vanns av Jack and Jones
"Med passion, expertis och hantverkskunnande har varumärket byggt in de perfekta elementen av skandinavisk och europeisk design. Innovation och den konsekventa resan mot en hållbar denimvärld har gett varumärket ett erkännande från konsumenterna globalt."

Även de övriga finalisterna i Årets Modebutik hyllades från scenen, Urban Modern som drivs av bröderna Mouhamed och Ali Sandra Fash, samt Åsa och Marita Nagy som driver modebutiken By Nagy i Västra Frölunda.

Vad gäller utmärkelsen Årets logistikleverantör fick de större bolagen Björn Borg och Na-kd se sig besegrade av uppstickaren och sport- och outdoorvarumärket Stellar Equipment, som av juryn uppmärksammades för ”ambitionen att tydliggöra, förenkla och harmonisera kundupplevelsen”, bland annat.

Priset Årets denimleverantör, som stod mellan Karve, Jack and Jones och Jeanerica, vanns av danska varumärket Jack and Jones. Jeansvarumärket förärades priset bland annat för "passion, expertis och hantverkskunnande".

– Vi tittar på olika faktorer och parametrar och en stor sak är hållbarhet. Jack and Jones öppnade sin första butik tidigt 90-tal och har i dag över tusen butiker, och har gjort en fantastisk resa. Juryn såg deras passion, hantverkskunnande och att de verkligen fokuserar på varje steg i supplykedjan. Den totala bilden gör att Jack and Jones är vinnare, berättade Peter Lindh, som har suttit i jurygruppen. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.095