23948sdkhjf

Zlideon vinner designpris

Zlideon, som har uppfunnit en blixtlåslösning som används för att kunna stänga trasiga dragkedjor, har vunnit German design award för Excellent product design i kategorin "lifestyle and fashion". Företaget får priset för sin innovativa produkt och den miljövänliga förpackningen som är tillverkad i kartong, enligt ett pressmeddelande. Priset delas ut av German Design Council. Det är inte första gången som företaget prisas. Tidigare i år mottog Zlideon Scandinavian outdoor award.

– Vi är jättestolta över priset och att vår produkt uppmärksammas internationellt. Det här är definitivt en milstolpe på vår väg mot att etablera oss ännu bredare på marknaden. Nu hoppas vi att fler kommer att ha oss i åtanke och att ännu fler överväger att reparera sina trasiga blixtlås i stället för att slänga produkterna. På så sätt bidrar vi alla till att minska vårt miljöavtryck, säger Eva Wilander, vd, i en kommentar.

Produkten, som är patenterad, säljs bland annat sedan förra hösten i flera H&M-butiker i Norge, Sverige och Finland och på flera av bolagets onlinemarknader. Zlideon har också ett samarbete med outdoorföretaget Houdini.  

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.11