23948sdkhjf

Här är de officiella kläderna för OS i Peking

Japanska klädkedjan Uniqlo presenterade under torsdagen de officiella kläderna som ska bäras av de svenska trupperna under OS och Paralympics i Peking nästa år. Uniqlo öppnade sin första butik i Sverige för tre år sedan och finns sedan tidigare i flera länder över hela världen. Uniqlo är ett dotterbolag till Fast retailing vars vd Tadashi Yanai i en kommentar säger att han var imponerad av de svenska idrottarna i Tokyo i somras. 

– Uniqlo utvecklade kollektionen genom att lära sig mycket om och inspireras av svensk kultur, vilket värdesätter vacker och enkel design och en modern livsstil, samt skickligheten vintersportlandets idrottare besitter. 

Sveriges olympiska kommittés verksamhetschef, Peter Reinebo, säger att Uniqlos kläder hjälpte deras olympier att prestera under OS i Tokyo och att han ser fram emot spelen i Peking 2022. Åsa Llinares Norlin, ordförande för Sveriges paralympiska kommitté håller med och tror att deras vinteridrottare blev inspirerade att fortsätta samarbetet med klädjätten.

–  Tillsammans kommer vi att visa styrkan i att skapa förändring genom idrotten.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.141