23948sdkhjf

Zuckerbergs nästa steg för metaverse: öppna fysiska butiker

Butikerna ska introducera prylar som fungerar som inkörsport till techjättens metaverse.

När Mark Zuckerberg ska bygga sitt metaverse verkar det första steget snarare bli fysiskt än virtuellt. Hos Meta, fortfarande mer känt som Facebook, diskuteras nu att öppna butiker med ett koncept som så småningom ska spridas runt hela världen. Detta enligt New York Times som hänvisar till källor med insyn i techjättens projekt och dokument.

Konceptet påminner om Apples och Googles butiksupplägg. Meta-butikerna ska introducera människor till de prylar som tillverkas av bolagets Reality Lab-avdelning, såsom olika VR-verktyg och längre fram AR-glasögon. Prylarna ska fungera som ingångsportar till techjättens så kallade metaverse, en futuristisk värld där människor flyttar sömlöst från virtuell till förstärkt (augmented) verklighet. 

Facebooks grundare Mark Zuckenberg presenterade nyligen planerna för den nya sociala plattformen och meddelade samtidigt att moderbolaget byter namn till Meta.

Enligt de dokument som New York Times tagit del av ska butikerna bidra till att göra världen “mer öppen och uppkopplad”. De ska också väcka känslor som nyfikenhet och närhet och ge en känsla av att man känner sig välkomnad medan man experimenterar med headset i en "icke dömande-resa".

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.078