23948sdkhjf

Sephora stänger tre svenska butiker – öppnar en ny

Skönhetskedjan, som ingår i franska lyxkonglomeratet LVMH, stänger butikerna i Uppsala, Nacka Forum och Täby Centrum för att fokusera verksamheten i Stockholmsområdet till citybutiken på Biblioteksgatan och en ny butik i Westfield Mall of Scandinvia som öppnar i november.

Butikerna stänger under andra halvan av 2022.

Därtill ska skönhetsjättens e-handel utvecklas ytterligare, heter det i ett pressmeddelande. Sephora öppnade första butiken i Sverige i Stockholm i oktober 2012.

Butiksstängningarna följer på en, enligt bolaget, ny strategi som utgår ifrån att  kundernas köpbeteenden förändrats under de senaste åren.

– Sephoras skönhetsrådgivare är vår viktigaste tillgång och vi sätter dem i fokus för att kunna ge den bästa personliga rådgivningen. Målet är att kunden ska lämna butiken med kunskap, inspiration och känsla av att ha blivit sedd, förutom bra produkter, säger Jenni Österlund, GM Sephora Scandinavia i en kommentar.

Sephora uppger att ambitionen är att medarbetarna i de butiker som berörs av nedläggningen ska erbjudas fortsatt anställning i nya butiken i Westfield Mall of Scandinavia.

I Sverige har Sephora även butiker i Emporia i Malmö och på Kungsgatan i Göteborg.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.078