23948sdkhjf

Peak Performance-grundare lanserar nytt skid- och outdoormärke

Har fått med sig alpinstjärnan Marcel Hirscher och ska skapa ett livsstilsmärke för backe och stad.

Stefan Engström och Peter Blom har tillsammans med slalom- och storslalomåkaren Marcel Hirscher startat ett nytt klädmärke, The Mountain Studio.

Ambitionen är att bygga ett livsstilsvarumärke som är utvecklat för skidåkning, med tekniska kläder och spetsprodukter, som ska fungera för ett aktivt liv med skidåkning- och outdoor men även utanför pist och berg.

The Mountain Studio fokuserar på att ta fram ett mindre antal plagg och det första släppet som lanseras i mitten av oktober innehåller ett tjugotal plagg som jackor och överdelar, i en avskalad design.

Först ut ligger alltså fokus på jackor, bland annat skaljackor i Gore-Tex Pro, förstärkningsplagg i Primaloft, vändbara dunjackor samt ett par lifestyleplagg som huvtröjor. Sortimentet ska dock byggas ut löpande. 

– Efter att ha skapat och utvecklat många framgångsrika märken inom sport och mode genom åren, kände vi att det nu var dags att gör ett rejält omtag på plagg för outdoor. Vi vill att plaggen ska vara smarta, mångsidiga och praktiska, men ändå moderna nog att bäras även i staden. Det är ett varumärke som är  baserat på vår egna livsstil, säger Peter Blom och Stefan Engström i en kommentar.

Säsongstänket skippas och istället fokuserar trion på att ett återkommande program av plagg som kan alterneras i färg och material och därtill ska särskilda designsamarbeten och mindre släpp förekomma under året.

Märket är baserat både i Zermatt och Stockholm och lanseringen sker via egen webbutik samt via ett 25-tal  återförsäljare på primärt skidorter i Österrike, Schweiz samt butiker i Tyskland och i Aspen i USA. I Sverige är NK Sport i Stockholm återförsäljare.

Peter Blom och Stefan Engström har ett längre förflutet i sport- och modebranschen och har förutom att medgrundat Peak Performance även genom åren varit och är involverade på olika vis, som grundare, vd ägare och styrelsemedlemmar, i bland annat J Lindeberg, Snoot, Filippa K, Cross sportswear och Stellar Equipment.

Kommentera en artikel (1)
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094