23948sdkhjf

Louise Xin tilldelas nyinstiftat branschpris

Utmärkelsen Fabric of life award är nyinstiftat. Bakom priset Boråsprofilen, affärsmannen och investeraren Paul Frankenius.

– Jag ser fram emot att få ge tillbaka till en bransch som har betytt så mycket för mig. Min förhoppning är att detta pris kan vara med och skapa skillnad framåt, säger Paul Frankenius, som bland annat vill hylla Borås textila arv.

Priset tilldelas den som har bidragit med värdefull utveckling inom design, innovation och hållbarhet. Den första att ta emot priset, som delas ut i morgon 12 oktober under Next textile-konferensen i Borås, är Louise Xin. Hon erhåller dels en större prissumma och en skulptur som är utformad av konstnären Eva Hild. Louise Xin grundade sitt couturevarumärke i november 2020 i Stockholm. Plaggen, som är tillverkade i så "återanvända tyger som möjligt", är ej till salu utan hyrs ut.   

Juryn består av bland andra Babba Rivera, Ceremonia; Linus Karlsson, global chief creative, Ikea; Haysun Hahn, internationell trendguru; Hanna Wittrock, Textilhögskolan Borås samt Charles Ross, Royal college of Art London. 

Foto: Emma Grann

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094