23948sdkhjf

Asos vd lämnar

Vd Nick Beighton lämnar efter tid av svag kursutveckling.

Vd:n hos den brittiska nätmodehandlaren Asos Nick Beighton lämnar sin post, vilket framgår av ett pressmeddelande. Avgången följer en tid av svag börsutveckling för Asos, vars aktie fallit med 42 procent hittills i år.

I Nick Beightons ställe kliver finanschefen Mat Dunn in på tillförordnad basis till dess att en ordinarie ersättare hittats, skriver Asos.

Ian Dyson ersätter också Adam Crozier som ordförande i bolaget, efter att den senare lett styrelsens arbete i tre år, framgår vidare.

"Asos ledning och styrelse har de senaste månaderna ägnat avsevärd tid åt att utveckla och validera en klar strategisk plan för att accelerera den internationella tillväxten utifrån en stark position i Storbritannien", säger tillträdande ordföranden Adam Crozier i pressmeddelandet.

Nätmodehandlaren rapporterar också en ökning i vinsten med 36 procent för helåret, efter en exceptionellt hög efterfrågan i hemmamarknaden. Leverantörskedjan utgör dock ett bekymmer och högre kostnader kommer pressa utvecklingen under 2022, skriver bolaget.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.078