23948sdkhjf

Ny modevecka lägger till mässkoncept

Med ett helt nytt mässkoncept hoppas Messe Frankfurt locka ett brett spektrum av utställare till kommande modevecka som planeras bli ett fysiskt event.

Messe Frankfurt lanserar nya mässinitiativet Val:ue som äger rum 18 till 22 januari och i samklang med etablerade mässkoncepten Premium, Seek och Neonyt som tidigare aviserat att mässorna lämnar Berlin för Frankfurt .

Mässinitiativen hänger också samman med nystartade Frankfurt Fashion Week som på grund av coronapandemin fick digital premiär i somras. Det är först nu som mässarrangören och staden Frankfurt på allvar kan planera för ett fysiska event igen.

Ambitionen med nya konceptet Val:ue är att locka internationella varumärken, leverantörer och designer inom den bredare modemarknaden och fungera som ett komplement till de redan etablerade mässorna och ha ett brett och inkluderande tilltal.

I fokus för det nya konceptet är starka och etablerade varumärken och som också ärpositionerade för att vara med att verka som positiv drivkraft för innovation i branschen. Arrangören följer med Val:ue de 17 målen för hållbar utveckling (SDG) enligt FN när det kommer till sociala, ekonomiska och ekologiska faktorer. Referens görs till SDG vid premiären av Val:ue och från 2023, kommer målen vara en förutsättning för att företag ska få delta.

Dock är inte uppfyllda hållbarhetinitiativ för att delta på Val:ue fullt så strikta som för att ställa ut på Neony där det ställs helt andra krav för att få ställa ut än på någon av de andra mässorna.

Messe Frankfurt vill med Val:ue locka utsällare inom dam- och herrmode samt skor, lädervaror, accessoarer och livsstilsprodukter. Därtill ska mässan erbjuda utrymme för utställare inom sourcing, private label och produktion för att bredda utbudet.

Till grund för nya modeveckan i Frankfurt ligger ett stort samarbete mellan Messe Frankfurt, Premium Group, City of Frankfurt och delstaten Hessen.

Den nya mässan äger rum på Frankfurt Fair and Exhibition Centre mellan den 18 till 20 Januari 2022 då även Premium, Seek och Neonyt äger rum.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.07