23948sdkhjf

Från H&M till Isbjörn

Blir ansvarig för inköp och produktion.

Selma Jakobsson har rekryterats till posten som inköps- och produktionsansvarig hos svenska outdoorföretaget Isbjörn.

Hon kommer närmast från H&M, där hon arbetat sedan 2013, och i roller inom inköp och produktutveckling, sustainable buyer/product development. För H&M:s räkning har Selma Jakobsson varit stationerad i både Bangladesh och Kina, som ansvarig för inköp och leverantörsutveckling inom segmentet barn.

– Vi är oerhört stolta och glada att kunna välkomna Selma till vårt passionerade team. Med mer än 15 års arbete och engagemang för hållbart mode och med en unik kombination av färdigheter har Selma erfarenhet inom alla områden inom inköp och produktion. Hållbarhet är i fokus i allt hon gör och väger in det vid varje steg i produktionsprocessen. Jag är verkligen imponerad och ser fram emot att ta vårt eget produktutbud till nästa nivå, tillsammans med Selma och resten av Isbjörnteamet, säger Maria Frykman, vd och grundare, Isbjörn i en kommentar.

Värvningen av Selma Jakobsson följer på flera rekryteringar till företaget den senaste tiden, bland annat inom e-handel, försäljning och kommunikation. Nu ska Selma Jakobsson arbeta med att ytterligare förstärka outdoorföretagets strävan, pågående strategi och arbete med att leda och skjuta gränserna framåt när det gäller hållbarhetsarbetet inom segmentet för funktionskläder till barn- och tonår.

Förutom H&M har Selma Jakobsson en längre karriär i modebranschen bakom sig och hon har bland annat varit med att starta och driva mer hållbara herrdenimmärket Mottainai NY i New York samtidigt som hon studerade mode och kommunikation på FIT, The Fashion Institute of Technology. Företaget var så inspirerande att HBO bestämde sig för att göra en fiktiv serie om dem. Selma Jakobsson var därefter anställd hos en produktionsagent i New York, för premiummärken som Ralph Lauren och Tommy Hilfiger.

– Att få komma till Isbjörn, som arbetat med hållbarhet från start, och som också är i en expansiv fas blir en inspirerande utmaning för mig. I nära samarbete med teamet kan vi nå nya höjder, utmana och fortsätta att utveckla varumärket, särskilt när det gäller hållbarhet och att skydda barn och planeten, säger Selma Jakobsson i en kommentar.

Selma Jakobsson ska ingå i ledningsgruppen och kommer att vara fullt ansvarig för Isbjörns produktutbud, från idé till färdig produkt.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.079