23948sdkhjf

Zalando investerar i innovatör inom cirkulär textilteknik

Ska även tillhandahålla råvara till framtida nytt material.

Zalando investerar i Infinited Fiber Company vars teknik omvandlar cellulosabaserade råvaror, som bomullsrikt textilavfall, till materialet Infinna. Materialet är biologiskt nedbrytbart, innehåller inga mikroplaster och kan i slutet av materialets livscykel återvinnas genom samma process tillsammans med annat textilavfall.

Investeringen ska användas för att bygga en flaggskeppsanläggning i Finland.

E-handlarens investering i bolaget följer på en tidigare finansieringsrunda, avslutad den 30 juni i år, där bland andra  H&M Group samt Adidas och danska modekoncernen Bestsellers investeringsdivision Invest FWD A/S gick in med 30 miljoner euro.

– Vi är glada över att välkomna Zalando som en ny strategisk investerare i vår aktieägarkrets och ser deras engagemang som ytterligare en indikation på modeindustrins starka tro på vår innovation. Zalandos stora varumärkesportfölj och initiativtagande för cirkulärt mode ger en bra grund för att fördjupa vårt samarbete och säkra råvaror till vår flaggskeppsanläggning, säger Petri Alava, medgrundare och vd för Infinited Fiber Companys i en kommentar.

.Enligt en avsiktsförklaring ska Zalando tillhandahålla Infinited Fiber Company med råvaror som också vidare är tänkt att används för Zalandos egenproducerade kollektioner.

– Vi vill vara en del av lösningen för en mer hållbar modeindustri. Med investeringen i Infinited Fiber Company inleder vi ett samarbete med en innovatör inom cirkulär teknik för att öka andelen textilier som återvinns till nya textilier, som idag bara ligger på en procent, säger David Schneider, vd för Zalando i en kommentar.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094