23948sdkhjf

Efter avyttringen av Brothers – RNB förvärvar medicinteknikbolag

Koncernen byter namn, inriktning och bransch

RNB avser avyttra befintlig verksamhet genom försäljning av Brothers, göra bolaget skuldfritt genom att bland annat konvertera delar av utestående obligationslån och övriga skulder mot aktier i RNB genom kvittningsemission samt genom apportemission förvärva medicinteknikbolaget Coala Life.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Coala Life är ett svenskt medicintekniskt företag som utvecklar och marknadsför system för digital hjärt- och lungdiagnostik. Bolagets mjukvaruplattform och hårdvara är CE- och FDA-godkända och möjliggör långtidsmonitorering, analys och algoritmbaserad diagnostik av hjärta och auskultation av lungor på distans.

Coala Lifes finansiella målsättning är att genom organisk tillväxt nå en omsättning om 250 miljoner kronor år 2024 med ett positivt rörelseresultat. Majoriteten av intäkterna väntas genereras på USA-marknaden och tillväxten ska ske med bibehållen bruttomarginal på över 80 procent.

I samband med transaktionerna har RNB för avsikt att byta marknadsplats från Nasdaq Stockholms huvudlista till Nasdaq First North samt byta namn till Coala Life Group AB.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078