23948sdkhjf

Korades till Årets Framtidslöfte

I veckan kammade duon hem ett av NK:s pris för Årets Framtidslöfte.

Stockholmsbaserade varumärket och måttsömnadsateljén Atelier Saman Amel, grundat av Dag Granath och Saman Amel 2013 och med ateljé på Grev Turegatan i Stockholm, prisades i veckan av Nordiska Kompaniet under den årligt återkommade NK Galan.

Årets prisceremoni ägde rum den 22 september och duon kammade hem priset för Årets Framtidslöfte i Stockholm med motiveringen;

”Nej, mode behöver verkligen inte ha något gemensamt med massproduktion. Ibarndomsvännernas ateljé finns inga stora lager; kostymer och skjortor måttsys till kunden på beställning. Genom att förvalta och finkalibrerat utveckla traditionellt hantverkskunnande bidrar denna duo framgångsrikt till att föra modebranschen mot en ljusare, mer skräddad framtid".

Nordiska Kompaniets Framtidslöfte i Göteborg 2021 gick till smyckesmärket Louis Abel. Nordiska Kompaniets Innovationspris 2021 tillföll Remake Stockholms Stadsmission för deras sätt att arbeta med återbruk och ”skapa något nytt av något gammalt”. Priserna för Årets Stilikon gick till Fredrik Robertsson medan Hederspristagaren blev Molly Sandén.

Varuhusen i Göteborg och Stockholm arrangerar med anledning av utdelningen av utmärkelser även en galavecka, 18 till 26 september där årets tema är Grand old, Brand new.

– Nu är det återigen tid att inleda höstsäsongen med vår efterlängtade galavecka där vi uppmärksammar och prisar Sveriges mest framträdande inspiratörer, varumärken och stilikoner. Vi är glada att äntligen få presentera årets vinnare på NK Galan, pristagare utsedda av vår galajury samt av oss på Nordiska Kompaniet, som vi valt att hylla för de verk och gärningar de utfört. Varumärken och inspiratörer som berikar vår omgivning och sätter Sverige på den internationella modekartan, säger Karin Wickberg, marknadschef på Nordiska Kompaniet.

2021 års vinnare, utom Nordiska Kompaniets Hederspris vars vinnare utsetts av NK, har tagits fram årets jury bestående av ordförande Pär Engsheden, modedesigner och programansvarig på Beckmans, stylisten Tina Törnquist, Julian Hernandez, stylist och influencer, designern och kostymören Behnaz Aram, Albin Johansson, medgrundare av Axel Arigato, Cafés modechef Daniel Lindström och Catarina Midby, generalsekreterare SFA.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.062