23948sdkhjf

Han blir ny generalsekreterare för SOG

Kommer närmast från posten som inköpschef hos Addnature/Internetstores.

I våras stod det klart att Sara Wänseth skulle lämna posten som generalsekreterare för Scandinavian outdoor group, SOG, efter sju år senare i år. Nu har organisationen, som samlar ett sjuttiotal skandinaviska medlemsföretag inom outdoor, utsett Sara Wänseths efterträdare som blir David Nordblad.

– Det är en stor ära för mig att ta över posten som generalsekreterare för Scandinavian Outdoor Group, säger David Nordblad i en kommentar och fortsätter;

– Sara Wänseth och teamet har gjort ett fantastiskt jobb och jag har dem att tacka för det skick som denna stora organisation är i i dag. Jag är ser verkligen fram emot att träffa alla  spännande varumärken.

David Nordblad har själv ett längre förflutet inom outdoorbranschen, inte minst inom försäljning, och startade karriärren i branschen genom att arbeta i en butik för Naturkompaniet men har även arbetat hos Granitbiten, varit försäljningschef hos Elevenate och kommer närmast från posten som category manager hos Addnature/Internetstores.

Sara Wänseth stannar i organisationen under en övergångsperiod. Efter det ska hon bland annat enligt ett pressmeddelande testa de skandinaviska varumärkenas utomhusutrustning under tuffa väderförhållanden.

Jag ser fram emot att åka skidor i hela den svenska bergskedjan i vinter, från sydsvenska berg ända till den punkt där Sverige, Norge och Finland möts i norr, säger Sara.

– Det betyder 1 400 kilometer och två månaders extremt testning av bra utrustning från de skandinaviska varumärkena.

Huvudkonoret kommer alltjämt att ligga i Åre där David Nordblad har sin bas.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094