23948sdkhjf

RNB: "Flera år sedan som Brothers uppvisade liknande försäljningsökningar”

Brothers omsatte 85 miljoner kronor (70) under det fjärde kvartalet, juni till augusti, i det brutna räkenskapsåret. Försäljningen i jämförbara enheter i Sverige för Brothers ökade med 17,5 procent (-24,3).

Försäljningen i jämförbara enheter inklusive e-handel ökade med 46 procent mot föregående kvartal samt 18 procent mot motsvarande kvartal i fjol och bolaget uppger i rapporten att ”det var flera år sedan som Brothers uppvisade liknande försäljningsökningar”.

– Under den fjärde perioden var det kraftiga ökningar i antalet besökare till Brothers butiker. Vi såg stora ökningar i hela landet och tydliga effekter av att många semestrade i Sverige då butiker på ”semester-destinationer” överträffade försäljningsprognoserna. Vi såg ett mycket fint emottagande av sommarsortimentet som överträffade alla förväntningar och sålde slut snabbare än planerat. Denna utveckling har hållit i sig i säsongsövergången till hösten. I augusti var försäljningen av höstsortimentet 74 procent högre jämfört med augusti förra året, säger Kristian Lustin, vd RNB, i en kommentar.

Rörelseresultatet för kvarvarande verksamheter uppgick till -7 Mkr (-8).

Tidigare i år såldes Departements & Stores och Polarn O. Pyret och Brothers är den enda kvarvarande verksamheten och fortsatt fokus i koncernen ligger på att hitta lösningar för fortsatt drift.

– Processen för att hitta en lämplig lösning för RNB och Brothers
fortgår. Vår målsättning är att under andra halvåret 2021 kunna meddela och informera om en lösning för bolagens fortsatta framtida drift, uppger Kristian Lustin i rapporten.

Vidare skriver bolaget i rapporten att ”Brothers precis som många andra drabbats av de störningar i logistikflödena som påverkar stora delar av världen och detta tillsammans med god försäljning under juni och juli medförde att varulagret var lägre än planerat under augusti månad, och därmed tappades potentiell försäljning i augusti”.

I augusti ökade försäljningen med över 50 procent mot föregående år och under september har varulagret byggts upp med höstvaror i enligt bolaget ”rask takt”.

Brothers fortsätter arbetet med att ”hålla i sina kostnader” bland annat genom ändrade inköpsstrategier, konsolidering och effektivisering av processer, heter det i ett rapporten.

En extra bolagsstämma i augusti beslutade att ändra koncernens räkenskapsår till kalenderår. Innevarande räkenskapsår förlängs därmed till 31 december 2021 och betyder att nästa rapport, bokslutskommunikén, kommer att omfatta perioden september 2021 till december 2021.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.081