23948sdkhjf

Kick Game med siktet inställt på Skandinavien

Häromveckan kunde Habit berätta att brittiska sneakerkedjan Size?, som ingår JD Group och har en butik i Köpenhamn, snart öppnar butik i Caliroots tidigare lokaler i Stockholm.

Nu står det klart att Londonbaserade sneakeraktören Kick Game, grundat av Robert och David Franks 2013, har siktet inställt på tillväxt i Skandinavien, som är den största marknaden för aktören utanför hemmamarknaden, det skriver Fashionunited.
Tidigare i september tog Kick Game hem 3,5 miljoner brittiska pund i en ny investeringsrunda från investeringsfirman VGC Partners som initialt investerade i aktören i maj 2020. 

Pengarna ska användas för att utvidga de fysiska butiksnätverket i Storbritannien och utomlands samt växa online, heter det.

När Habit ställer frågan till Kick Game huruvida det handlar om någon fysisk butik utanför Storbritannien, eller i Skandinavien, eller endast onlinenärvaro svarar bolaget i ett mejl;

”Expansionen spänner över detaljhandeln och online. Vi har precis öppnat ett nytt fulfillment center i Eindhoven, Nederländerna. Detta är fördelaktigt för skandinaviska kunder, eftersom det gör det möjligt för oss att fullfölja beställningar över hela Europa till ett bättre pris, utan importtullar eller otäcka skatter, med mycket snabbare leverans nästa dag. EU -webbplatsen kommer att vara i drift de närmaste veckorna”, uppger Kick Game till Habit.

Kick Game pausade den europeiska verksamhet i januari men sedan det nya lagret öppnade Nederländerna är verksamheten igång igen.

Enligt Fashionunited väntas Kick game omsätta 50 miljoner pund  2022. Kick Game har tre butiker; två i London och en i Birmingham.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094