23948sdkhjf

A Bathing Apes grundare till Kenzo

Nigo blir konstnärlig ledare för Kenzo.

Japanska designern Nigo, mest känd för att ha grundat streetwearmärken och koncept som A Bathing Ape, Bape, och Human Made har utsetts till konstnärlig ledare, artistic director, för LVMH-ägda modehuset Kenzo.

Han tillträder den 20 september och efteräder Felipe Oliveira Baptista som lämnade modehuset i april i år efter knappt två år posten. Dessförinnan ledes modehuset under åtta år av Humberto Leon och Carol Lim. 

– Jag är stolt över att ha utsetts till konstnärlig ledare för Kenzo. Jag föddes året då Takada Kenzo öppnade sin första butik i Paris. Vi har båda två examen från samma modeskola i Tokyo. År 1993, året då Kenzo förvärvades av LVMH -gruppen, började jag min karriär inom mode. Kenzos strategi för att skapa originalitet var genom hans förståelse av många olika kulturer. Det är också kärnan i min egen kreativitetsfilosofi. Att ärva andan i Kenzos hantverk för att skapa en ny era för Kenzo är den största utmaningen i min 30-åriga karriär, som jag tänker uppnå tillsammans med teamet. Slutligen vill jag tacka Bernard Arnault och Sidney Toledano för att de gav mig denna underbara möjlighet, säger Nigo i en kommentar till utnämningen.

Nigo startade sitt första egna modemärke i Tokyo 1993 och har länge varit tongivande inom streetwearkulturen och arbetat med egna varumärken och många olika samarbeten inom både mode och musik.

2020 kreerade han en kollektion tillsammans med Virgil Abloh för Louis Vuitton och har gör även samarbete med bland andra Uniqlo.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094