23948sdkhjf

Skincitys och Happy Socks tidigare vd får aktiv roll i Understatement

Stefan Fragner ska dela vd-rollen med medgrundaren i det snabbväxande underklädesföretaget. Har varit med sedan starten som rådgivare men får nu en aktiv roll i bolaget.

Svenska underklädesmärket Understatement, grundat av Marie Stolt och Maria Lager 2017, tar in Stefan Fragner, tidigare vd och e-handelschef för Happy Socks och Skincity till posten som co-ceo.

Tillsammans med Marie Stolt ska han axla vd-rollen och framförallt sätta fokus på e-handel, försäljning och organisation för att ge medgrundaren och vd Marie Stolt större möjlighet och andrum att fokusera på produkt och varumärke.

– Stefan har varit med sedan starten 2017 som mentor och drivande rådgivare för Understatement. Att nu få in Stefan som co-ceo kommer bli en stor tillgång för vår fortsatta tillväxtresa, dels genom hans långa erfarenhet att utveckla digitala snabbväxande bolag internationellt och vår gemensamma syn på hållbar utveckling. Vi har otroligt mycket i pipeline och att stärka upp ledningen känns som ett naturligt nästa steg där en co-ceo setup med tydlig ansvarsfördelning där Stefan fokuserar på e-handel, försäljning och organisation och jag på operations, produkter och varumärke ger oss mer än dubbel kraft att accelerera tillväxten och skala upp bolaget globalt, säger Marie Stolt, medgrundare och co-ceo, i en kommentar.

Sedan starten har Understatement haft en fin tillväxt och räknar med att nå en omsättning kring 20 miljoner kronor i år, vilket är mer än en fyrdubbling mot fjolåret, med ett positivt resultat.

Under 2021 har bolaget både lyckats överträffa  budget men också positionerat varumärket internationellt. Försäljningen utanför Sverige och Norden står redan nu för lejonparten av omsättningen och USA och Australien är snabbväxande marknader utanför Europa. I Europa är bland annat Finland, Tyskland, Nederländerna och Storbritannien snabbast växande marknader, enligt Maria Lager. 

– Jag har sedan start alltid haft en stark tro på Understatement och varit djupt imponerad över bolagets snabba tillväxtresa. Det går inte att misslyckas med en så stark affärsidé och den stora passion och drivkraft Marie och Maria besitter. Efter många år som vd på större bolag vill jag vara med och bygga ett fantastiskt bolag från grunden och bidra med erfarenhet inom global expansion, e-handel, ledarskap och organisationsbygge i den spännande tillväxtfas som Understatement nu befinner sig i, säger Stefan Fragner.

Förutom att fokusera på tillväxt så planerar bolaget att under hösten rekrytera till flera nyckelpositioner i bolaget samt lansera flera produkter och samarbeten.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.109