23948sdkhjf

Ny butik för Oscar Jacobson: "Plattform för vårt hållbarhetsarbete"

I veckan, den 3 september, öppnar Oscar Jacobson butik om 167 kvadratmeter på Birger Jarlsgatan 78 i Stockholm för ett nytt koncept under namnet Sustain by Oscar Jacobson.

På den nya ytan ska det anrika modeföretaget erbjuda uthyrning av smoking och festkläder, vidaresälja kunders inlämnade kläder under etiketten samt erbjuda unika plagg från arkivet.

– Oscar Jacobson liksom de flesta modebolag genomför ett stort förändringsarbete med att hitta nya lösningar för att göra industrin mer hållbar. Vi har tittat till vårt erbjudande, vår produkt, och hur vi på allra bästa sätt kan göra mer. Att majoriteten av vår produktion sker i Europa, att vi arbetar med det vi kalla slow fashion – hållbarhet över tid i form av kvalitet, design, att plagget ska stå sig modemässigt och också kunna anpassas till en kropp som får nya mått under en livstid - för att nämna några saker vi redan gör. Det räcker givetvis inte och Sustain by Oscar Jacobson är tänkt att vara en ny plattform för oss i vårt nuvarande och framtida hållbarhetsarbete, och vi ser redan över hur vi kan förlänga konceptet även digitalt, säger Richard Woodbridge, vd, Oscar Jacobson i en kommentar.

I butiken ska även modebolagets program Custom Made, där kunder får möjlighet att sy upp unika plagg av modeföretagets överblivna tyger, spill och restlager från tidigare säsonger, erbjudas.

– Förutom att genomlysa produktionsledet, som står för ca 80 procent av ett plaggs miljöpåverkan, är att förlänga ett plaggs livscykel en av de enskilt viktigaste åtgärderna klädindustrin kan göra för miljön enligt studier. Med Sustain by Oscar Jacobson kan vi vara med och bidra i arbetet med att främja nya konsumtionsmönster för en mer hållbar modebransch, säger Richard Woodbridge vidare.

Oscar Jacobson har 15 butiker i Sverige och Norge, varav 4 outletbutiker. Det nya konceptet blir initialt fysiskt men förhoppning är att även kunna integrera konceptet med modeföretagets e-handeln i framtiden.

Artikeln är en del av vårt tema om Butiksnytt.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.079