23948sdkhjf

Beckmans mot ny adress

Sommaren 2022 lämnar Beckmans Designhögskola Stockholms city och flyttar till AGA på Lidingö.

Sedan starten 1939 har designskolan huserat på cityadress men till hösten 2022 blir AGA:s gamla industrilokaler på Lidingö ny hemvist för skolan som får gemensamma studios och ateljéer, verkstäder och bibliotek.

–Med sin rymd och ljusinsläpp är den mäktiga tegelbyggnaden från 1912 som gjord för kreativt arbete. Utöver spjutspetsutbildning inom Form, Mode och Visuell kommunikation kan Beckmans med flytten också erbjuda en trygg, hållbar och stimulerande miljö med flexibla ytor och labb där discipliner, studenter, personal och besökare kan mötas och utvecklas. Här kan vi lägga grunden till en framåtblickande kreativ designcommunity. Vi kan skapa, odla, leva och arbeta, säger Karina Ericsson Wärn, rektor Beckmans Designhögskola.

På Lidingö finns sedan tidigare Malmstens/Linköpings Universitet och Nyckelviksskolan och skolan ledning menar att Lidingö blir ”ett unikt centrum för utbildningar med fokus på design”.

– Staden som fenomen är ju under ständig förändring, liksom vårt sätt att arbeta, studera och leva. Men paradoxalt nog har Stockholms citykärna sällan förefallit så stillastående och omodern som nu, och när vi blev uppsagda från vår cityadress gavs vi möjlighet att tänka nytt och tänka annorlunda. Vi tror stenhårt på Beckmans nya läge, säger Karina Ericsson Wärn.

Beckmans Designhögskola utbildar inom form, mode och visuell kommunikation. Beckmans Kvällsskola är en förberedande utbildning på kvällstid.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.11