23948sdkhjf

Får uppdrag att sälja ut Gents Wear Groups lager

Yaytrade har tecknat avtal med NK Studio, som drivs av Gents Wear Group, om att försäljning av premiumbutikens utgående lager. Försäljningen ska ske via Yaytrades marknadsplats och digitala pop-up lösning.

– Vi har under många år varit verksamma i klädbranschen genom produktion, agentur och butiksverksamheter. Vi har bland annat butiken NK Studio på NK. Vi har därför varulager från flertalet exklusiva och välkända varumärken. Under rådande pandemi har det varit svårt för oss att hitta ett lämpligt sätt att aktivera detta lager. Yaytrade har försett oss med en möjlighet att nå ut till våra kunder på ett riskfritt och hållbart vis. Yaytrade erbjuder en lösning som förenklar hanteringen av varulager och utförsäljningar, säger Celine Aflalo Johansson, vd, Gents Wear Group, i en kommentar.

Första försäljning av Gents Wear Groups plagg sker på Yaytrade under september 2021.

Därtill har aktören ingått avtal med denimaktören Three By One om att även sälja ut lager och provplagg från varumärkena Neuw Denim, Abrand Jeans och Rolla’s. Avtalet omfattar totalt cirka 12 500 artiklar och även de plaggen beräknas släppas på Yaytrades plattform i slutet av september 2021.

– Vi ser väldigt positivt på vårt nya samarbete med Yaytrade där vi får en möjlighet att sälja våra produkter genom deras digitala lösning. Både utifrån ett hållbarhetsperspektiv och även med tanke på pandemin är det extra intressant med en plattform som ger oss en annan typ av exponering. Det ligger helt rätt i vår tillväxt och lönsamhetsplan, säger Johan Persson, general manager Three By One Europe.

I förra veckan berättade Ytrade group även att nya avtal ingåtts avseende en ny logistikpartner för hantering av lager och logistik och bolaget centraliserar nu e-handelslagret till ett nytt beläget i norra Stigamo utanför Jönköping. Inflyttning beräknas ske under hösten 2021 och följer på kraftigt ökande behov, enligt aktören.

– Vi har under första halvåret 2021 gjort en stor genomlysning- och upphandling av vårt logistiska flöde. Flytten till nya lokaler ger oss förutsättningar att stärka vårt kunderbjudande ytterligare och skapar utrymme för fortsatt tillväxt med en ökad lönsamhet, säger David Knape, vd, Ytrade Group, i en kommentar.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.125