23948sdkhjf

Analys: Ny denimcykel gynnar Levi's

Jeanstillverkaren Levi Strauss står inför flera år av tillväxt, tror Wells Fargo som inleder bevakning av aktien med rekommendationen övervikt.

Det skriver CNBC.

"Vi tror att Levi's ledande marknadsandel tillsammans med en gryende denimtrend och medvindar vad gäller intäkter och marginaler skapar en tilltalande bakgrund för Levi's under de kommande åren", skriver banken i en analys på måndagen.

Levi's och andra klädtillverkare har noterat inledningen av en ny denimcykel, med konsumenter som byter ut tajta jeans mot mer avslappnade stilar under pandemieran. Medan trender såsom tvättar och sliten/trasig denim tenderar att skifta med kortare intervall, varar siluettrenderna vanligen längre, enligt banken. Faktum är att den lågt skurna bootcut-cykeln som rådde före de tajta jeansens era varade i fem till åtta år, enligt Wells Fargo.

Banken är också positiv till Levi's förvärv nyligen av märket Beyond Yoga som gör kläder för aktiv användning. Affären tar in det klassiska jeansmärket i "en av de snabbast växande kategorierna inom kläder: athleisure", skriver Wells Fargo med en ordlek på begreppen athletic/atletisk och leisure/fritid.

Levi's-aktien har hittills i år gått bättre än index med en uppgång på 34 procent, att jämföra med S&P 500 som stigit drygt 20 procent.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.082