23948sdkhjf

Renewcell tappade under kvartalet

Det svenska bolaget, som återvinner cellullosabaserat textilavfall till nytt material under namnet circulose, minskade omsättningen fyrfaldigt under andra kvartalet, april till juni, jämfört med motsvarande period i fjol. Omsättningen uppgick till 228 000 kronor jämfört med 868 000 kronor. Resultatet efter finansiella poster uppgick till -23 417 kronor jämfört med -15 819 kronor under kvartalet i fjol. Kassaflödet från den löpande verksamheten är negativt och uppgick till -10 527 kronor jämfört med -15 772 kronor, medan bolagets nettokassa stärktes. Vid periodens slut uppgick den till 588 958 kronor (23 779).

Under kvartalet har bolaget tecknat avtal med spanska Inditex om ett pilotprojekt för cirkulär textilproduktion. "... ett samarbete som ger ytterligare ett bevis på branschens förtroende för vår teknologi och att omställningen av textilindustrin till cirkulära hållbara flöden ligger högt på varumärkens agendor", skriver bolaget vd Patrik Lundström, i en kommentar.  

I april lanserade danska Bestseller plagg av circulose genom varumärkena Vero Moda och Selected. 

Under det första halvåret, januari till juni, uppgick omsättningen till 829 000 kronor, vilket är något mindre än under motsvarande period i fjol. Resultatet efter finansiella poster uppgick till -42 667 kronor jämfört med -31 775 kronor, medan kassaflödet från den löpande verksamheten uppgick till -33 532 kronor (-25 374).

Utöver Renewcells anläggning i Kristinehamn håller ett ny fabrik på att byggas i Sundsvall. I början av juli fick Renewcell miljötillstånd för den. "Med fortsatt stor efterfrågan på circulose är det produktionstakten vid vår anläggning i Kristinehamn som avgör försäljningsvolymen", skriver Patrik Lundström.

I slutet av juni signerades ett låneavtal om upp till 311 miljoner kronor. Den 3 september hålls en extra bolagsstämma.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
FASHIONNET.SE
Gå till jobböversikt
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Revolutionrace vd styr mot två miljarder
CPH Fashion Week: P.L.N. visade sin svärta
CPH Fashion Week: Danska Stamm – den skandinaviska globetrottern
Svensk Handel om de rekordhöga lönekraven
Revolutionrace gör all time high
Grundaren av nylanserat herrmärke: ”Vi ska växa med retail”
Andra Nordiska Medier
Dagens Handel
Fri Köpenskap
Transportnet

Sänd till en kollega

0.125