23948sdkhjf

Bergans i nya händer

Sport Holding, med Bjørn Rune Gjelsten och Olav Nils Sunde i spetsen, har förvärvat norska outdoorföretaget Bergans, grundat 1908.

Den nya ägaren köper 100 procent av aktierna i Bergans Fritid AS. Någon köpesumma kommuniceras dock inte.

Sport Holding är en gigant inom norsk sporthandel och driver över 375 fullsortimentsbutiker och specialistbutiker i Norge för koncepten Sport 1, Intersport, Löplabbet, Anton Sport, Sportsnett, Milslukern och Skandinavisk Høyfjellsutstyr.

I ett pressmeddelande framgår att "transaktionen garanterar Bergans långsiktiga industriella ägande, distribution, samt säkerhet för vidareutveckling av Bergans sortiment och position bland konsumenter".

– Nu när vi har bestämt oss för att sälja Bergans är vi glada att köparen blev Sport Holding. Som leverantör har vi långa relationer med både Sport 1 och Intersport i flera decennier, och vi ser Sport Holding som företagets bästa ägare i framtiden. Vi är övertygade om att Bergans nu är i goda händer, säger Jon Søland på uppdrag av ägarna i en kommentar.

Vidare framkommer att Bergans ska "drivas oberoende av Sport 1, Intersport och andra kedjekoncept i Sport Holding för att säkerställa att varumärkets särart skyddas".

Bergans huvudkontor ska ligga kvar i Asker, och det finns inga planer på organisatoriska förändringar enligt pressmeddelandet.

Bergans nettoomsättningen uppgick till cirka 600 miljoner norska kronor 2020. Huvudmarknader är Norge, Sverige och Tyskland och varumärket säljs via sportkedjor, onlineaktörer samt via Bergans egna butiker, outlets samt webbutik.

Den nya ägaren Sport Holding omsatte cirka 6 miljader norska kronor i fjol.


                  
                    
                      
                  
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.11