23948sdkhjf

Blir ny vd för Patriksson Group

Jesper Kling har utsetts till ny vd för kommunikationsgruppen Patriksson Group. Han efterträder Hanna Renlund Westerberg som lämnar vd-posten efter 13 år den 31 oktober. Jesper Kling kommer närmast från rollen som vd hos B-Reel.

– Patriksson är en välbevarad juvel i byråvärlden som alltid lyckas vara ett med samtiden. Jag har följt byrån under alla år av ren nyfikenhet och med viss avundsjuka. Att få komma till Patriksson och jobba internationellt med att fortsätta utveckla erbjudandet och affären i ett läge med snabb förändring och massor av möjligheter, är ett uppdrag som jag har stor respekt inför, och väldigt mycket energi. Jag ser fram emot att jobba med skarpa och ambitiösa kollegor, säger Jesper Kling i en kommentar.

Jesper Kling har ett längre förflutet i kommunikations- och reklambranschen och har bland annat medgrundat kommunikationsbyrån Jung Relations, arbetat som managing director för pr-byrån Golin och vd för reklambyrån MullenLowe Brindfors samt som global pr-chef för modehuset Acne Studios. Sedan 2017 har han varit managing director för reklambyrån B-Reel och utvecklat det globala erbjudandet för kunder som Storytel, LVMH och H&M.

Under den avgående vd:n Hanna Renlund Westerbergs ledarskap har Patriksson Group, där bland annat kommunikationsbyrån Patriksson och en talangagentur ingår, vuxit från 11 till över 70 anställda och med kontor på fyra marknader.

I dagarna växer erbjudandet med lansering av Inc. Society, en digital plattform och nätverk för influencer marketing och skapande av content.

– Hanna har varit instrumentell i Patrikssons utvecklings- och tillväxtresa och starkt bidragit med stort kunnande, mod att utveckla och tryggt ledarskap. Det har även personligen varit fantastiskt att jobba sida vid sida med Hanna under dessa 13 år. Samtidigt ser jag nu mycket fram emot att fortsätta Patrikssons fortsatta expansion tillsammans med Jesper och är övertygad om att hans kompetens och erfarenhet som ledare inom digitalisering och kommunikation för globala varumärken kommer att tillföra nya muskler till Patriksson Group, säger Lena Patriksson Keller, ägare och arbetande styrelseordförande Patriksson Group i en kommentar.

Jesper Kling tillträder den 4 oktober 2021.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.11