23948sdkhjf

Nu drar svenska modemaffian ut på turné

Agenterna bakom Swedish fashion mafia group arrangerar två inköpsmässor i nästa vecka.

I morgon fredag den 20 augusti avslutas inköpsmässan i Nacka. Några av utställarna – en grupp på åtta agenter med ett tjugotal varumärken som kallar sig för Swedish fashion mafia group – hinner knappt packa ihop sina kollektioner innan det är dags för nästa mässa, nämligen på Spritfabriken i Ödåkra utanför Helsingborg. Mässan pågår måndag till tisdag i nästa vecka. Därefter bär det av till Kvarnbyn i Mölndal där de ställer ut i tre dagar.

Swedish fashion mafia group bildades för sex år sedan. Initiativtagare var Sanna Andero som driver agenturen Hangtag agency i Göteborg och Mia Jelf från Amazing agency. Lise-Lotte Lindqvist, som har jobbat i modebranschen i 35 år och som driver V&L Agentur, hjälper tillsammans med de övriga i gruppen till att arrangera mässorna. 

Berätta, hur började samarbetet?

– Som egen företagare är man lite utlämnad. Vi var flera agenter som började prata om att göra något tillsammans för att hjälpa varandra. Vi är ett härligt gäng och har ett väldigt fint samarbete. Vi ser inte varandra som konkurrenter utan som medarbetare och kollegor. Det är så givande och dynamiskt. Särskilt efter ett tufft år måste vi hjälpas åt, det är oerhört viktigt, säger Lise-Lotte Lindqvist.

Ni har ställt ut i Nacka denna vecka. Hur känns mottagandet efter ett och ett halvt år med pandemi?

– Jättefint! Det känns som att alla har haft en fantastisk sommar, att försäljningen har kommit igång igen efter ett tufft år. Några har tyvärr gått omkull, men de som är kvar jobbar otroligt mycket och är väldigt duktiga. Pandemin har gjort att branschen har blivit mer ödmjuk efter allt som har hänt.

Vilka förväntningar har ni inför mässorna i Ödåkra och Mölndal?

– Vi körde även under pandemin, men under striktare former. Vi fick jobba på ett annat sätt, men det fick ju alla göra. Då var det mindre folk, nu kommer det vara fullt! Spritfabriken, där vi har varit i ett år, är så trivsamt och lokalerna så häftiga. Likaså i Kvarnbyn. Vi har hittat bra miljöer att vara i. Vi kommer bjuda inköparna på frukost och lunchbuffé och de älskar att komma!

Efter 35 år i branschen håller du även på att starta ett eget varumärke.

– Det är baserat på vad mina kunder vill ha, de är min stryka. Det är i sin linda, och kommer bli jättebra.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.113