23948sdkhjf

Har öppnat outletbutik för Na-kd i Amsterdam

Nordic Retail and Sports, NRS, öppnade nyligen butik för Na-kd i Amsterdam i The Style Outlets i Halfweg, som ligger halvvägs mellan Amsterdams city och flygplatsen Shiphol.

– Det har varit över förväntan med väldigt mycket positiv respons. Vi har fått ihop ett fantastiskt team som kommer att förmedla den känsla som NRS står för. Redan från första dagen kommenterade kunder och centrumledning den speciella energi som finns i butiken och då har vi lyckats, säger Ellinor Adolfsson, projektledare hos NRS och som också är på plats i Amsterdam.

Att öppna butik under coronapandemin är inget som hittills skrämt Nordic Retail and Sports och nu öppnar företaget upp för fler satsningar också gärna tillsammans med e-handlaren.

– Det är inget vi aktivt sökt, men vi blev otroligt smickrade över frågan. Vi älskar varumärket och såg att The Styles visat fina siffror före pandemin. Vi tror på konceptet och kände att det här måste vi bara göra, säger Peter Lindståhl, vd för NRS i en kommentar.

Na-kd uppges också vara nöjd med satsningen.

– För oss, som är specialiserade på näthandeln är det oerhört viktigt att ha en trygg partner som tar vid för den fysiska handeln. Vårt val i det här fallet föll på NRS som har ett gediget track record. Det har redan visat sig vara ett lyckosamt val, säger Amine Baraka, global sales director, Na-kd, är nöjd med samarbetet och de första veckornas utfall.

Förutom den nyöppnade outleten driver NRS sedan tidigare bland Under Armours butiker i Norden. Därtill satsar aktören även med konceptet Nordic Outlets, som sedan starten har hunnit öppna en bit över 10 butiker i Sverige. I höst väntar bland annat en butik om 4 200 kvadratmeter i köpcentrumet Caroli i Malmö.

– Vi har hittat ett outlet-koncept vi kallar win-win-win. Alla blir nöjda - kunder, varumärken och vi. Människor gillar att fynda, vem gör inte det? Och det gäller såklart inte bara svenskar vilket vi tydligt ser nu i Amsterdam. Sen är ju Nederländerna en av Na-kd:s största marknader. Det har visat sig tydligt i första butiken och det är därför vi nu är öppna för att se på fler, säger Peter Lindståhl, vd, vidare.

Amsterdam The Style Outlets, om är inrymt i en tidigare sockerfabrik, är det största outletcentrumet i Amsterdams och spänner över 19 000 kvadratmeter säljyta fördelat på cirka 150 butiker. Förutom nyöppnade NA-KD har även Adidas, Karl Lagerfeld, Björn Borg, Guess, Nike och Puma butiker i centrumet.

Centrumet i Sugar city ligger även nära flygplatsen Schiphol.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11