23948sdkhjf

Adidas gör sig av med Reebok

Authentic Brands köper det amerikanska sportskoföretaget som hamnar i samma koncern som Forever21.

Det tyska sportmodemärket Adidas säljer det amerikanska dotterbolaget Reebok till Authentic Brands, för en köpeskilling om 2,1 miljarder dollar. Det meddelar sportjätten i ett pressmeddelande.

Adidas uppger att större delen av affären ska betalas kontant och planerar att dela ut majoriteten av köpeskillingen till aktieägarna under det första kvartalet nästa år.

– Reebok har varit en högt värderas del av Adidas och vi är tacksamma för det som varumärket och teamet bakom har bidraget med till vårt bolag. Med den här förändringen i ägarskapet tror vi att Reebok blir väl positionerat för långsiktig framgång. På Adidas kommer vi att fortsätta att fokusera våra ansträngningar på genomförandet av ”Own the Game”-strategin som kommer att få att växa i en attraktiv industri, vinna marknadsdelar och skapa hållbart värde för våra aktieägare, säger Kasper Rorsted, vd för adidas AG i en kommentar.

I Sverige ska Adidas under kvartal tre öppna en butik 1 000 kvadratmeter i Stockholm Quality Outlet. 

Reebok förvärvades år 2006 för 3,8 miljarder dollar. Adidas och Reebok var tvåa och trea på den amerikanska marknaden och syftet med affären var att konkurrera med marknadsettan Nike, men fusionen blev aldrig någon succé.

I december 2020 bekräftade Adidas att bolaget hade planer på att avyttra Reebok, efter spekulationer om en eventuell affär.

Authentic Brands Group (ABG), som bland annat äger Forever21, gick i juli ut med att de planerar att notera bolagets aktier på New York-börsen och samtidigt göra en nyemission om 100 miljoner dollar.

– Det här är en viktig milstolpe för ABG och vi är fast beslutna om att bevara Reeboks integritet, innovation och värderingar – inklusive närvaron i fysiska butiker. Vi ser fram emot att arbeta nära Reeboks team för att bygga varumärkets framgångar, kommenterar ABG:s grundare och vd Jamie Salter.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.096