23948sdkhjf

Dansk sneakeraktör får draghjälp – ska expandera globalt

Fransk detaljhandelskedja blir majoritetsägare i Naked Copenhagen.

Naked Copenhagen, med tre butiker i Danmark och global e-handel, från draghjälp av nya majoritetsägaren Groupe Courir, det rapporterar Finans.dk.

Den nya majoritetsägaren driver bland annat 250 sneakerbutiker i Frankrike och har butiker även i andra länder.

Naked Copenhagen är grundat av Stine Lindholm Pedersen och Tommas Olsen 2004 och har fokus på framförallt sneaker men säljer även kläder med ett sortiment som vänder sig till kvinnor. Med den nya majoritetsägaren har grundarduon fokus på internationell tillväxt och har siktet inställt på att öppna fysiska butiker i större städer i Europa och USA.

”I samarbete med Courir har vi tagit fram en affärsplan som ligger nära en tidigare strategisk plan och ambition att öppna fysiska butiker i globala miljonstäder för att skapa synlighet och därmed växa online. Strategin förblir således oförändrad ", uppger grundarna i ett mejl till Finans.

Courirs vd Pierre Chambaudrie låter meddela i ett mejl till tidningen att målet är att Naked Copenhagen ska öppna en butik i den franska huvudstaden under nästa år. Och därtill ska onlineförsäljningen Frankrike påskyndas och fler butiker öppna i städer runt om i Europa. 

Han betonar att målet är att bli världsledande inom segmentet sneaker till under de kommande fem åren.

»Naked Copenhagen har en unik position på marknaden med sneaker till kvinnor. Grundarna har utvecklat en mycket attraktiv affärsmodell baserad på exklusiva produktlanseringar, och de är mycket kända av alla de stora sneakermärkena, uppger Pierre Chambaudrie till Finans.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.125