23948sdkhjf

Brothers spår återhämtning

Försäljningsökning och förbättrat rörelseresultat för Brothers.

Modekedjan Brothers, som är den enda kvarvarande verksamheten i RNB sedan Polarn O. Pyrets avyttrades till Procuritas i mars, ser en återhämtning även om kedjan är fortsatt drabbad av den pågående coronapandemin. I kvartalsrapporten uppger Brothers att den jämförbara försäljningen i juni, i innevarande kvartal, uppvisar en ökning på 20 procent jämfört med föregående år.

”Stockholmsregionen och de butiker som drabbades först och hårdast i pandemins första månader är de som nu återhämtat sig snabbast. Även om det är fortsatta skillnader mellan regionerna i landet är det nu många butiker som tangerar försäljningsnivåerna från 2019. Försäljningen i kvartalet ökar med 30 procent mot kvartal två där e-handeln står för den största ökningen”, skriver bolaget i rapporten.

Försäljningen för tredje kvartalet, mars till maj, landade på 61 miljoner kronor (59).

Rörelseresultatet förbättrades kraftigt och landade på 5 miljoner kronor (-85).

Försäljningen i jämförbara enheter ökade med 3,2 procent i kvartalet och e-handelns andel av jämförbar försäljning uppgick till 19 procent.

”Jämförbar försäljning i kvartalet ökade med drygt 3 procent jämfört med föregående år. För att få en jämlik jämförelse måste föregående års kvartal rekapituleras. Covid-19 slog till med full kraft, stora reor för att få igång försäljningen, varuleveranser stoppades på grund av företagsrekonstruktionen, hyresrabatter erhölls men även kraftigt rabatterade inköpspriser på grund av framgångsrika förhandlingar”, skriver bolaget i rapporten.

I kvartalet har butiksbeståndet varit oförändrat och Brothers omfattar 39 egna butiker och 4 franchisebutiker.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.071