23948sdkhjf

Så ska Peak Performance ge gamla plagg nytt liv

Peak Performance lanserar secondhandinitiativet Wear Agains.

Peak Performance lanserar konceptet Wear Agains med samlade plagg från varumärkets historia från1 till 35 år tillbaka i tiden. Plaggen ska säljas i en särskild shop in shop och premiärytan öppnar i  varumärkets butik på Biblioteksgatan i Stockholm i veckan.

Det första släppet innehåller plagg från tidigt 90-tal till dags dato och en del plagg uppges vara nästintill helt nya. Mode- och outdoorföretaget kallar projektet "non-profit" och priserna ska ligga på en lägre prisnivå än nya plagg för att inspirera fler att välja gammalt framför nytt.

– Sedan Peak Performance startade för 35 år sedan har vårt mål varit att designa kläder som håller över tid, varför det inte är helt ovanligt att då och då se en gammal Peak Performance jacka från åttiotalet ute på gatorna. Med WearAgains kommer vi att samla plagg från decennier tillbaka under ett och samma tak och möjliggöra nytt liv till plagg som har potential att hålla minst ett decennium till, säger Sara Molnar, vd på Peak Performance, i en kommentar.

Ägare till äldre plagg signerade Peak Performance som inte längre används kan lämna in dem till butiken och som tack får en voucher per inlämnat plagg som kan användas i samtliga av varumärkets egna butiker.

Projektet ska pilottestas under sommaren men ambitionen är att expandera konceptet i höst.

Förutom den nya satsningen på secondhand har Peak Performance även bland annat en reparationstjänst som del i arbetet kring hållbarhet och cirkularitet.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078