23948sdkhjf

Rizzo önskar förlänga rekonstruktionen – får draghjälp av Foppa

Lånar pengar av Archelio Capital AG som ägs av Nicole Nordin och Peter "Foppa" Forsberg.

På tisdagen ansökte Rizzo Group om förlängning i ytterligare tre månader av rekonstruktionen, som inleddes den 23 april, hos Stockholms tingsrätt.
”Bolaget har under rekonstruktionens genomförande vidtagit flera åtgärder för att lösa de ekonomiska problemen i syfte att uppnå lönsamhet. Däribland med framgång genomfört hyresförhandlingar med ett antal fastighetsägare gällande hyressänkningar och rabatter. Fastighetsägarna har även bidragit med investeringsstöd, vilket har medfört att Bolaget kunnat slutföra implementeringen av det nya affärskonceptet i Bolagets fyra till fem kvarvarande Accentbutiker i Sverige”, skriver kedjan i ett pressmeddelande. 

Därtill har Rizzo Group avslutat konsultavtal, startat ett antal nya tillväxtprojekt och utvalda aktiviteter som ska syfta till att förbättra bolagets tillväxt och lönsamhet, heter det vidare. 

Sko- och accessoarkoncernen ska även ha noterat en ökning av kundtrafik till butik samt ökad försäljning vilket ska borga för att det krisande bolaget ska komma på fötter igen.

På tisdagen meddelade koncernen även att bolaget ingått  ett låneavtal om cirka 12,2 miljoner kronor med Schweizbaserade Archelio Capital AG som ägs av Nicole Nordin och Peter "Foppa" Forsberg. Detta för att finansiera den löpande verksamheten. Lånet förfaller till betalning den 30 september 2021 och löper med en årlig ränta om 3 procent.Rizzo Group äger ensidigt rätt att som återbetalning påkalla kvittning av lånet i utbyte mot aktier av serie B i bolaget, uppger Rizzo Group.

Archelio Capital har sedan tidigare investerat i olika modevarumärken och drivit egna varumärken och agentur.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.078