23948sdkhjf

Norrländsk modekedja satsar med e-handel

Hanzens ska väva ihop de fysiska butikerna med nylanserad e-handel.

Hanzens med butiker i Luleå, Piteå, Umeå, Skellefteå och Örnsköldsvik, har öppnat webbutik.

Efter en smygstart gick den nya webbutiken live inför den gångna helgen, den 11 juni. I webbutiken ska modekedjan tillhandahålla ett sortiment med nära 3 000 artiklar online vilket inte är allt av utbudet men en stor del av butikssortimentet inom herr- och dammode, accessoarer och inredning.

– Det känns ofantligt spännande att få vara med i den här satsningen och få vara med i början av resan till att bli en etablerad e-handel med ett brett sortiment med nästan3 000 artiklar från välkända varumärken. Vi är ett grymt team som arbetar med det här och jag är helt övertygad om att det kommer bli riktigt bra, säger Jimmy Renlund, som ska leda modekedjans e-handelssatsning, i en kommentar.

Jimmy Renlund har arbetat för Hanzens under de senaste två åren och han säger till Habit att modekedjan sett en ökad efterfrågan från kunderna att kunna beställa online kombinerat med få service i butik. Han hoppas också att Hanzens med webbutiken ska möta nya kunder även långt utanför butikernas upptagningsområden.

– Vi drar nytta av vårt butiksnät för click and collect och vi har ett integrerat lagersaldo så att kunden online kan se om en viss produkt finns i en butik nära.

Han lägger även till att butikerna, inte minst under coronapandemiåret, varit duktiga på att arbeta med sina konton i sociala medier som Instagram och Facebook och haft dialog och servat kunderna med beställningar och inköp för de som inte önskar besöka fysisk butik.

– Vi ser nu att kunderna börjar att återvända till butikerna igen. Inför studenten fick vi även sälja en hel del kostymer igen vilket var roligt. I det segmentet har efterfrågan inte direkt varit så stark under det gångna året, säger Jimmy Renlund.

Hanzens grundades 1975 med en butik i Råneå och vid starten hette butiken Herrshopen. 1978 köpte grundaren Karl-Gustaf Larsson butiken Hanzens på Storgatan i Luleå. Fram till 2001 var Hanzens en herrekipering men i samband med att en ny butik öppnades lades damsortiment till. 

Artikeln är en del av vårt tema om Butiksnytt.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094