23948sdkhjf

Beckmansstudent prisas av dansk kedja

Modedesignstudenten Filippa Fuxe har kammat hem segern i danska textil- och sybehörskedjan Stoff & Stils, som byter namn till Selfmade, internationella designtävling. Det var under hösten 2020 som kedjan bjöd in studenter från designskolor runt om i världen att skicka in skisser på en innovativ designidé.

Beckmansstudenten Filippa Fuxe gick segrande ur striden och får nu en summa om 150 000 kronor efter att hon fått presentera sitt koncept för teamet i Herning i Danmark.

– I min design strävar jag ofta efter möjligheten att kunna förnya, förändra och variera ett plagg, och ett modernt sätt att se på modedesign och klädkonsumtion där både innovation och hållbarhet är i fokus, säger Filippa Fuxe i en kommentar.

Till tävlingen, som pågick under fyra månader och var uppdelad i flera faser, tog Filippa fram en klänning som uppbyggd av utbytbara delar och där färg, form och funktion kan varieras och kombineras utifrån individuella behov och på så vis skifta visuellt uttryck och uppdateras över tid.

–Det är även möjligt att sy nya varianter av de löstagbara delarna för att enkelt byta ut en som har slitits ut. Konsumenten kan experimentera med de olika delarna och därmed använda sin kreativitet, stil och uttryck för att bli sin egen ingenjör och designer av plagget, berättar Filippa Fuxe vidare.

Tillsammans med detaljhandelskedjans designteam i Herning ska Filippa Fuxe nu  utveckla ett mönster till sin design. Till våren 2022 kommer mönstret ut i butik tillsammans med företagets lookbook internationellt.

–Selfmades designtävling är först och främst en hyllning till kreativitet. Selfmades vision är att kreativitet måste vårdas under hela livet. Att vara kreativ handlar inte bara om att designa, rita eller sy, utan att tänka igenom utmaningar med nya ögon. Den globala gemenskapen kommer att behöva det i framtiden, och därför håller vi en designtävling för studenter från designskolor i Europa för att fira och odla kreativitet och mångfald i innovation, säger Alexander Lerche,vd, Selfmade.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.093