23948sdkhjf

Vd årets affärskvinna i svensk sportbransch

Vd för Peak Performance prisad.

Sara Molnar, vd för Peak Performance sedan våren 2019, har förärats utmärkelsen Årets affärskvinna inom svensk sportbransch 2020.

Priset delas sedan 2011  ut av branschföreningen Svenskt Sportforum som driver det kvinnliga nätverket Divas.

Under Sara Molnars ledarskap har Peak Performance gått igenom två ägarbyten: 2018 blev företaget uppköpt av det finska bolaget Amer Sports, som i sin tur 2019 blev uppköpt  av ett investmentkonsortium bestående av fyra ägare, däribland Tencent.
 

Sara Molnar är den tionde mottagaren av priset som instiftats just för att lyfta och prisa kvinnor i sportbranschens topp och nätverket har som mål att få fler kvinnor att ta sig till ledande positioner i branschen.

– Det är en ära i sig få priset och jag vet att det var flera riktigt duktiga och värdiga kandidater, men det är motiveringen till utnämningen som gör mig allra stoltast, säger Sara Molnar i en kommentar.

–  Det viktigaste för mig är att jag har organisationens förtroende och att de stöttar mig i det vi gör. Det är ingen självklarhet när man driver förändring och året vi har bakom oss har varit väldigt utmanande.

Inom koncernen Amer Sports är Sara Molnar både yngst och den enda kvinnliga vd:n.   

Finalister till utmärkelsen var även Ulrika Björk, vd, Polygiene och Daniella Johansson, e-commerce manager hos Didriksons.

– Det känns både inspirerande och tryggt att få dela ut det här priset till Sara Molnar. Sara har som etablerad och nyfiken ledare bytt bransch för att fortsätta sin karriär, det skall vi vara både stolta och tacksamma för. Det skall bli otroligt intressant att följa Saras fortsatta avancemang och framgång inom sportbranschen, säger juryns ordförande Claes Forsberg, vd för Svenskt Sportforum, i en kommentar. 

2019 förärades Christiane Dolva Törnberg, head of sustainability hos Fjällräven, priset och tidigare vinnare inkluderar bland andra Daily Sports vd Ulrika Skoghag, Houdini Sportswears vd Eva Karlsson, Kajsa Claesson, dåvarande försäljningschef på Stadium, Tina Rolén, dåvarande nordisk marknadsdirektör på adidas samt  Pernilla Nyrensten, vd på Revolutionrace AB/Fritidsfabriken.

Juryn till årets utmärkelsen bestod förutom av Claes Forsberg även av Rachael Blaxland, HuginBiz, Nicolas Jändel,Sportfack, Martin Willners, branschprofil och Sara Davidsson, PerformIQ.

Motiveringen till årets pris lyder:

”Med sin starka personlighet kombinerad med ödmjukhet och ett genuint intresse för kollegorna är hon en självklar ledare. Hon brinner för såväl hållbarhet som jämställdhet och räds inte att fatta nödvändiga och ibland tuffa beslut för effektivisering och optimering. Detta sammantaget gör henne synnerligen lämplig att fortsatt föra företaget och dess hållbara visioner in i framtiden. Årets affärskvinna inom svensk sportbransch 2020, är Sara Molnar, vd på Peak Performance.”

Utmärkelsen skulle ha delats ut vid sportbranschens årliga gala i samband med ISPO Academy Scandinavia som dock under rådande omständigheter är inställd. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094