23948sdkhjf

Blir vd för nystartat yogamärke

Friidrottaren ny vd och delägare för e-handelsbolaget Yuman.

Tidigare olympiern och höjdhopparen Emma Green har klivit in som vd och delägare i Yuman AB som sedan 2019 bland annat säljer tränings- och friluftskläder på nätet.

I samma veva bryter bolaget ut allt som har med yoga att göra och lanserar nya varumärket Yuman Yoga. Därmed blir Yuman två; en sajt och ett varumärke som är fokuserat på yoga samt en outdoordel under namnet Njord Nature med plagg för outdoor, träning och löpning.

Först ut i bland egna produkter för nya varumärket Yuman Yoga är en kollektion yogamattor för hela familjen som släpps först efter sommaren men som presenteras från i dag i webbutiken.

Emma Green har varit med från uppstarten av det nya varumärket och utvecklat både profil och designspråk. Ambitionen framgent är också att utveckla etiketten Yuman Yoga med fler produktkategorier och även sälja bland annat kläder från andra yogavarumärken i webbutiken.

– I grund och botten vill vi sänka ribban till att börja yoga. Yogamattan ska inte bli ytterligare en plats att prestera på utan fungera som ett redskap som möjliggör för en paus från vardagens alla måsten. Med riktigt bra och väldesignade produkter som kan bli en naturlig del av hemmet så vill vi göra det enkelt och lättillgängligt att utöva, säger Emma Green, vd, Yuman Yoga.

Yuman grundades år 2019 av Johan Kittel, Jonas Kahlow, Olof Tegeman och Kaspar Hannerz.

– Med Emma Green som delägare och vd för Yuman Yoga får vi in en fantastisk expertis inom yoga. Som tidigare olympier och VM-medaljör så för Emma dessutom med sig en rad värdefulla erfarenheter från sin idrottskarriär men även från sin yrkeskarriär därefter. Yuman Yoga vänder sig till både konsumenter samt yogastudios, spa och hotell och vi ser nu alla fram emot att få introducera varumärket för den svenska och nordiska publiken. E-handelsplattformen har vi byggt på ett sätt som möjliggör för en närmast helautomatisk handel - allt är även förberett för AI, säger Johan Kittel, medgrundare.

 Yogamattan under det nya varumärket kommer i tre olika storlekar och är tillverkade i 100 procent veganskt och mer hållbart material.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
FASHIONNET.SE
Gå till jobböversikt
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Drar igång jeansprojekt för nyanlända
Modebutik stänger efter ett år
Nyinviger med funkiskoncept på NK
Arket lanserar secondhandtjänst i Göteborg
Rizzos vd lämnar – avblåser samarbete med Sajaco
Lindomeföretag anklagar Mango för designstöld
Andra Nordiska Medier
Dagens Handel
Fri Köpenskap
Transportnet

Sänd till en kollega

0.094