23948sdkhjf

Club Monaco sålt – har butik i Sverige

Oklart vad som händer med Stockholmsbutiken efter försäljningen. Butiken är dock öppen i nuläget.

I slutet av förra veckan sålde Ralph Lauren Corporation modekedjan Club Monaco till riskkapitalbolaget Regent L.P.

Affären väntas gå igenom i slutet av juni.

Anledningen till försäljningen är att Ralph Lauren Corporation ser över och renodlar varumärkesportföljen för att satsa på kärnvarumärkena som bland annat innefattar Ralph Lauren Luxury, Polo Ralph Lauren och Lauren Ralph Lauren.  I fjol licensierade modekoncernen ut etiketten Chaps till OVED Group som numera producerar, distribuerar och säljer herr- och dammodemärket.

I Club Monacos nya ägare Regents portfölj finns bland annat modemärket Escada.

Club Monaco är grundat i Toronto 1985 och har ingått i Ralph Lauren Corporation de senaste 22 åren.

– Club Monaco är ett älskat varumärke med en modern stil, lojal kundbas och fin tillväxt, säger Michael Reinstein, styrelseordförande, Regent i ett pressmeddelande.

– Vi ser enorma möjligheter för Club Monaco och är glada att kunna utnyttja vår expertis inom retail och e-handel för att bygga vidare på det starka varumärke som Ralph Lauren-teamet byggt upp under två decennier av förvaltarskap.

Club Monaco har butiker globalt i bland annat Kanada, USA, Sydkorea och Kina. I Europa har modekedjan butiker endast i Storbritannien och Sverige.

I Sverige finns en butik som öppnade i Mood i Stockholm i augusti 2012. Huruvida det blir några förändringar i butiksbeståndet framgår inte i pressmeddelandet.

Habit har ställt frågan till Moods centrumchef Lena Rune om butiken i Stockholm, som alltjämt är öppen, även fortsatt och efter ägarskifte ska vara kvar. Hon skriver dock i ett mejl att hon ”måste hänvisa till Ralph Lauren respektive Club Monaco vid frågor som rör deras verksamhet och eventuella konsekvenser av försäljningen”. 

Club Monaco har  tidigare även haft  butik i Emporia i Malmö.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.109