23948sdkhjf

NK rekryterar redaktör

Har tidigare verkat som journalist och har närmast haft skribentuppdrag för Ikea.

Journalisten Anna Blom har rekryterats till NK:s marknadsavdelning där hon i egenskap av redaktör får uppdraget att skapa kurerat innehåll inom mode, skönhet och livsstil och blir delaktig i varuhusets ambition att utöka den digitala närvaron.

Uppdraget innefattar också att inspirera till inköp av produkter med lång livslängd och NK uppger att Anna Bloms ”kunskap och intresse inom cirkulärt mode blir en viktig ingrediens framåt”.

– Vi vill att NK ska vara en unik plats både fysiskt och digitalt där man skapar inspirerande och relevanta sammanhang som människor vill återvända till. Vi har två anrika varuhus och har nyligen lanserat e-handel och kopplat på format som liveshopping och live-talks för att skapa ytterligare engagemang. Nu ökar vi takten och knyter till oss Anna Blom, som med sin journalistiska bakgrund och passion för mode och hållbarhet får övergripande ansvar för NK:s innehåll. Vår grundare Josef Sachs hade som ambition att ”Ta NK till världen och Världen till NK” och det är i den andan vi vill fortsätta skapa innehåll och upplevelser som befäster vår position som ett varuhus i världsklass, säger Karin Wickberg, marknadschef på Nordiska Kompaniet, i en kommentar.

Anna Blom tillträder i början av maj.

– Det är en stor ära för mig att ta mig an rollen som redaktör på ett så anrikt varumärke med en imponerande historia och ambitiösa mål inom både hållbarhet och det digitala. Jag längtar efter att få träffa mina nya kollegor IRL, lyfta fram NK:s fantastiska experter i varuhusen och inte minst jobba med produkter som med lång livslängd och hög modegrad kittlar trendnerven hos oss modeälskare, säger Anna Blom, tillträdande redaktör på Nordiska Kompaniet.

Anna Blom är skribent och föreläsare inom cirkulärt mode och har mer än 15 års journalistisk erfarenhet. Hon uppges även ha stor vana av att arbeta med redaktionella texter på uppdrag av varumärken och brinner för allt digitalt. Närmast kommer hon från ett uppdrag på Ikea där hon arbetat med att skapa innehåll.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.126