23948sdkhjf

Blir hållbarhetschef på Indiska

Coops tidigare kommunikationschef har värvats till Indiska.

Bodil Jönsson Lindgren har tillträtt som ny hållbarhetschef för Indiska. Hon har ett längre förflutet på flera ledande poster inom Coop Sverige och kommer närmast från rollen som kommunikationschef.

– Jag är stolt och väldigt glad att Bodil valt att ansluta till Indiska. Bodils breda erfarenhet inom retail, kommunikation och hållbarhetsfrågor kommer att vara en viktig tillgång i den utvecklingsfas vi befinner oss i. Jag vill även rikta ett stort tack till Mona Lindskog som drivit Indiskas hållbarhetsarbete de senaste åren och verkligen gjort skillnad, säger Karin Lindahl,vd, Indiska.

Hos Coop har hon även varit chef för Coops butiksformat och undr fler år även arbetat som marknadsdirektör inom Coop Sverige.

Som nytillträdd hållbarhetschef tar hon även plats i Indiskas ledningsgrupp.

– Det känns spännande att få bli en del av Indiska, och att få arbeta tillsammans med Karin och det starka team som finns både i Sverige och i Indien. Efter att ha verkat inom dagligvarubranschen under hela min yrkeskarriär, känns det nu helt rätt att ta klivet in i en ny bransch, till ett företag med en gedigen historia och med starka värderingar på området hållbarhet. Indiska är idag ett företag med offensiva och tydliga målsättningar inom hållbarhet, företaget skall gå i bräschen inom branschen genom att aktivt påverka och bidra till ett mer ansvarstagande samhälle, något som verkligen inspirerar och som jag gärna vill vara en del av. Hållbarhetsfrågor har varit centrala i de roller jag har haft tidigare. Jag ser nu fram emot att få arbeta med dessa viktiga framtidsfrågor tillsammans med samtliga medarbetare inom Indiska, säger Bodil Jönsson Lindgren.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094