23948sdkhjf

MQ Marqet automatiserar lagret

Nya lagret ska hantera e-handel och butikspåfyllnad.

MQ Marqet automatiserar lagerhanteringen för att få upp volymerna, höja servicegraden och hastigheten i e-handeln.

I augusti startar därför modekedjan ett samarbete med Schenker Logistics som tar över driften av MQ Marqets lagerhantering med placering i distributörsföretagets logistikcenter i Landvetter utanför Göteborg.

– Vi ser en automatiserad lagerlösning som en avgörande del i vår strategi för tillväxt med den digitala affären i fokus. Våra satsningar på ökad tillgänglighet och service för våra kunder ligger helt i linje med denna utveckling och vi ser att samarbetet med Schenker Logistics gör att vi kommer att ha marknadens bästa logistiklösning för vår planerade tillväxt med ökade volymer på våra B2C-marknader, säger Ingvar Larsson vd, MQ Marqet.

Den nya logistiklösningen är baserad på Autostore, ett automatiserat robotsystem, och lösningen innehåller också en sorteringsanläggning för utgående sortering samt en sektion för hängande plagg. Hela lösningen är utformad för att hantera både e-handel och butikspåfyllnad för modekedjan.

– Vi är naturligtvis väldigt stolta över att få MQ Marqet som ny kund. Det innebär att vi nu tar det första steget i att bygga ett modernt automatiserat logistikcenter som gör det möjligt för oss att bättre betjäna den snabbt växande B2C-marknaden hos våra kunder, säger Håkan Nydén, Vice President och Head of Contract Logistics, DB Schenker Cluster SE/DK/IS.

Samma delar som nu implementeras kommer att bli den första delen av en strategisk satsning på en större gemensam automationslösning där även andra företag kan använda lösningen.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.078