23948sdkhjf

Konkurserna fortsätter sjunka

Fortsatt tufft inom vissa branscher men det avspeglas inte i konkurssiffrorna, uppger UC.

I april i år gick 45 företag inom detaljhandeln i konkurs jämfört med 97 under samma månad i fjol. Under perioden januari till april 2020 gick 269 företag omkull jämfört med 207 under samma period i år vilket är en minskning med 23 procent.

Det visar statistik från UC.

Totalt minskade antalet konkurser i april med 52 procent jämfört med samma månad i fjol.

Och statistiken visar att konkurserna i hela landet och inom samtliga branscher som mäts har minskat jämfört med april i fjol.

– Vi ser en fantastisk återhämtning nu. Det är tydligt att pandemioron dämpats när det gäller konkurserna, och att krispolitiken lyckats med uppgiften att stabilisera ekonomin. I Sverige ser vi nu hur både aktie- och bostadsmarknaden slår nya rekord. Branscher såsom besöksnäringen har det fortsatt svårt men det avspeglas inte i konkurssiffrorna. Arbetslösheten som förra året ökade kraftigt har nu också minskat något. Det vi ser nu är en bred återgång till det normala, men antagligen kommer många entreprenörer att vara mer försiktiga i sina satsningar, då många haft det tufft ekonomiskt det senaste året, säger Richard Damberg, ekonom på UC.

I april gick i år gick 45 företag inom detaljhandeln i konkurs jämfört med 97 under samma månad i fjol. Under perioden januari till april 2020 gick 269 företag omkull jämfört med 207 under samma period i år vilket är en minskning med 23 procent.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.109