23948sdkhjf

Vill kasta in en ny look på gymmet

I vår lanserar designern Els-Marie Enbuske det egna sportmodemärket Slope Democracy. Hon vill attrahera såväl professionella utövare som den som gillar att ta en springrunda efter jobbet eller yogar och samtidigt älskar sena vinmiddagar.

Els-Marie Enbuske vill uppmuntra till träning och samtidigt få människor att känna sig som sitt bästa, coolaste, snyggaste jag under tiden de tränar. Det är ambitionen när hon lanserar det egna varumärket Slope Democracy i vår.

Med varumärket vill hon även utmana gängse normer kring hur träningskläder bör se ut och Els-Marie Enbuske vill erbjuda nya silhuetter och passformer, utan att för den skull ge avkall på funktionalitet, inom ett segment hon hittills funnit snävt.

– Det har under lång tid sagts att sportswear influerar modevärlden. Att det har så stor impact vill jag nu vända på. Det är dags att modet börjar influera sportkläderna i stället – på riktigt, säger Els-Marie Enbuske, grundare och designer.

– Efter att spenderat åtskilliga timmar på olika gym och träningsställen genom åren har jag märkt att urvalet av träningskläder är relativt snävt. Funktion är givetvis A och O, men var finns plaggen som ger den som bär dem en känsla av fashion?

Els-Marie Enbuske har ett längre förflutet i modebranschen och har bland annat arbetat som head of design på Tiger of Sweden och arbetar för närvarande även som creative project manager på Marimekko.

Första släppet av det egna märket består bland annat av en hoodie, två par träningstights med tillhörande topp, t-shirts och ett midjebälte som håller alla småprylar på plats under springturen eller på gymmet. Produktionen av plaggen sker i Portugal i italienska nyckelkvaliteter bland annat i en snabbtorkande microfiber från Sitip, som är specialiserade på tekniska och elastiska tyger. Därtill har hon använt en techno-stretch från Pontetorto, som enligt Els-Marie Enbuske ger elasticitet och lätt känsla samtidigt som att den håller bäraren varm.

– Jag har lagt stort fokus på silhuetterna i plaggen för att bryta det traditionellt uniforma och helt enkelt kasta in en ny look på gymmet. Och med ett par höga klackar till blir träningstightsen och toppen även en fest-outfit. Det är vad Slope handlar om, säger Els-Marie Enbuske.

Namnet Slope är en hyllning till hennes tidigare efternamn och democracy handlar om att mötas i gemenskap och att alla ska ha rätten till att kunna välja träningskläder som också förhöjer personligheten.

– Personligen saknar jag en större variation av siluetter på träningskläder och hoppas innerligt att Slope Democracy tilltalar alla dem som söker det där lilla extra. Med absoluta toppkvaliteter som grund vill jag att plaggen ska attrahera både den professionella utövaren och den mera laidback, som gillar att ta en springrunda efter jobbet eller yogar och samtidigt älskar sena vinmiddagar, säger Els-Marie Enbuske.

Lanseringen sker med en egen webbutik som öppnar i vår.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.109