23948sdkhjf

Här öppnar Thernlunds: "Lokal målgrupp som är mycket modeintresserad"

Modekedjan öppnar butik i Kista Galleria under Valborgshelgen.

Multibrandbutikskedjan Thernlunds växer med ytterligare en butik i Stockholm nämligen i Kista galleria. I sortimentet finns både herr- och dammode. Butiken drivs av multibrandbolaget Stockholm Fashion Group, SFG, med e-handel och nio butiker i Stockholm. Bolaget driver butiker både för Thernlunds och Johnells i Stockholm.

– Kista Galleria är en bra marknad för oss. Här finns en lokal målgrupp som är mycket modeintresserad och som efterfrågar internationella varumärken. Till hösten räknar vi även med att alla 40 000 kontorsarbetare, som vi vanligen finner i Kista, kommer tillbaka till sina arbetsplatser. Kontorsarbetarna är en målgrupp som efterfrågar ”business” och ”smart casual, säger Jan Thorstensson, vd för Thernlunds.

Butiken öppnar i konkursade Jaklinders/Johnells tidigare lokaler i centrumet. Initialt handlar det om en tillfällig butiksyta om 300 kvadratmeter men redan i oktober ska butiken växla upp till en yta om 522 kvadratmeter.

– I Kista Galleria har det alltid varit bra handel och genom åren har familjen och olika franchisetagare drivit Johnells och Jaklinders i gallerian. När vi nu hittat en långsiktig lösning med centrumägaren Citycon, där vi i en trestegsmodell kan starta upp utan några investeringar i en mindre butik, för att senare i höst, tillsammans skapa en arena som blir större och modernare än tidigare ger det möjligheten till att speeda på omsättningshastigheten och på lång sikt positionera oss på rätt adresser. Utan fullt stöd från Citycon, leverantörerna och hjälp med finansieringen hade vi aldrig kunnat gjort denna etablering, säger Jan Thorstensson vidare.

I samband med öppningen ska Thernlunds även starta med en  midseason-sale fram till Kristihimmelfärdshelgen då en, enligt ägaren, fräsch vårbutik har nyöppning.

Artikeln är en del av vårt tema om Butiksnytt.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094