23948sdkhjf

H&M lämnar ytterligare en galleria

H&M ser över butiksnätet i Sverige och har under de senaste månaderna stängt eller aviserat om stängningar för butiker i Mirum galleria i Norrköping, Bolandcity i Uppsala och på Avenyn i Göteborg. Nu stänger modekedjan även butiken i Jakobsbergs centrum, det rapporterar Mitt i Järfälla.

– Som ett led i vårt kontinuerliga arbete med att säkerställa rätt butiksportfölj innebär det ibland att vi behöver stänga butiker, skriver Olga Wirén, presskontakt på H&M, i ett mejl till tidningen.

Nyheten om stängningen ska enligt tidningen givit upphov till oro bland de anställda i andra butiker inte minst sedan även Coop tidigare i år aviserade om att dagligvarukedjan stänger butiken i juni.

Gallerian ingår i fastighetsjätten Citycons bestånd och centrumchef Marie Rytting säger till tidningen att det är tråkigt när hyresgäster väljer att lämna men att hon inte upplever någon större oro hos de övriga hyresgästerna i centrum och att nya aktörer är på ingång. Fastighetsägaren vill gärna vill se ett rejält lyft för dagligvaruhandeln och att matutbudet ska utvecklas och förbättras för att uppnå en bra mix av aktörer i centrumet.

– Babas burger öppnar i sommar men vi har även långtgående diskussioner med ett par restauranger och caféer till. Men bläcket måste hamna på pappret innan jag vågar avslöja något, säger Marie Rytting till tidningen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063