23948sdkhjf

Nytt nummer av Habit International med trender, intervjuer och hållbart mode

Ur innehållet:

Ett mastodontprojekt”. Så kallar Kappahls vd, Elisabeth Peregi, investeringen på 200 miljoner kronor i ny infrastruktur som ska ta bolaget mot internationell tillväxt. I fokus står ett antal egna varumärken. Men att realisera den kommersiella planen kan ta tid.

Skandinavisk look x 4. Habits trendexpert, Christina Bild, har synat den skandinaviska hösten och noterar både generösa volymer, maximal komfort och en djärv lek med proportioner.

Cirkulärt och grönt. Hållbarhetsfrågorna hamnade i skuggan av pandemin 2020. Habit ger dem nytt ljus och listar några av Sveriges främsta modetechinnovationer, företag med cirkulära modeller och initiativ för en grönare och hållbarare bransch.

Modets startups. Fashiontechbolaget Hack Your Closets grundare Mikaela Larsell Aysea och Lisa Gautier vill minska klädberget. Genom prenumerations- och hyrtjänsten får de osålda kläder att cirkulera. Inte bara i Sverige.

Swapping – det nya svarta. Lin Kowalska har lanserat en klädbytarapp där användaren kan uppdatera sin garderob utan att känna klädskam. Hon menar att modeindustrin måste hitta nya intäktsströmmar som inte är kopplade till att köpa och sälja nya plagg.

Med mera.

God läsning!
Kajsa Åström, chefredaktör Habit

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078