23948sdkhjf

Zalando lanserar secondhand-försäljning i Sverige

I september i fjol lanserade e-handlaren försäljning av secondhand-plagg på sajten och i veckan utökas secondhand-kategorin till ytterligare sju länder däribland Sverige men även Italien, Tjeckien, Finland, Danmark, Irland och Österrike.

Därmed kan kunden byta in begagnade kläder direkt på sajten samt handla artiklar i kategorin ”pre-owned”. Frakt, betalningar och returer fungerar på samma vis som med nya plagg. Men varorna som Zalando tar emot ska vara i snarlikt nyskick, utan tecken på användning, från drygt 3 000 kända varumärken.

– Med ”Pre-owned” skapar vi ett alternativ där modeartiklar kan leva vidare med annan kund och vi ser utökandet av den kategorin till sju nya marknader som ett enormt viktigt steg mot vårt mål om att vara utgångspunkten för mode. Det är även en del av vårt mål där vi arbetar mot att förlänga livslängden för 50 miljoner modeartiklar fram till 2023, vilket Zalando åtagit sig att göra för hållbarhetsstrategin do.MORE. Dessutom pilottestar vi plastfria förpackningar för alla beställningar från Pre-owned, vilket följer vårt mål om att sluta använda engångsplast, säger Torben Hansen, Vice President Recommerce på Zalando.


Zalando uppger att efterfrågan ökar konstant för tjänsten och när tjänsten lanserades fanns det 20 000 tillgängliga artiklar men nu är siffran uppe i 75 000 artiklar.

Processen att sälja plaggen via Zalando går till så att kunderna laddar upp bilder på varorna och kan sedan se se hur mycket varan är värd om de byter in den. Därefter får kunderna fraktsedel som de kan använda för att skicka varorna till Zalando för kvalitetskontroll. Varje paket kan ta upp till 20 varor. Betalning sker i presentkort eller att Zalando ger pengarna till välgörande ändamål till donationspartnerna  Röda korset eller WeForest.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.093