23948sdkhjf

Ellostvist löst – får betala 100 miljoner euro till tidigare ägare

Nuvarande ägaren FNG N.V. når förlikning med tidigare ägare av Ellos Group, Nordic Capital.

I samband med försäljningen av mode- och heminredningsbolaget hamnade den tidigare ägaren Nordic Capital och nuvarande ägaren FNG Nordic AB och FNG NV i Belgien i tvist med varandra då tidigare ägarna har ställt krav mot köparen gällande bland annat värdet på betalningen för Ellos Group. FNG Nordic AB och FNG N.V. i Belgien bestred initialt de punkter som framförts.

Nu har parterna kommit överens om ett förlikningsavtal som innebär att FNG N.V. ska betala 100 miljoner euro till de tidigare ägarna där 60 miljoner euro är en obetald kontantersättning och 40 miljoner euro avser vissa anspråk från tidigare ägaren i förhållande till förvärvsdokumenten.

Förlikningen har nåtts vid Stockholms Handelskammares Skiljedomsinstitut.

– Som den ledande e-handelsgruppen för mode och heminredning i Norden är Ellos Group väl positionerat för att fortsätta sin framgångsrika tillväxtresa. Med denna viktiga uppgörelse kommer vi nu att helt kunna ägna tid och resurser för att vidareutveckla Ellos Groups lönsamma och finansiellt solida verksamhet. Efter ett starkt år och fortsatt starkt momentum i verksamheten kommer strategiska alternativ att ses över för Bolaget och Ellos Group. Denna strategiska översyn är en del av Förlikningsavtalet och målet är att ge Ellos Group bästa möjliga förutsättningar, kapitalstruktur och möjligheter för framtida och ytterligare expansion, säger Paul Lembrechts, vd, FNG Nordic, i en kommentar.

Som en del av det nya avtalet ska även en strategisk översyn att inledas med målet att ge Ellos Group bästa möjliga förutsättningar, kapitalstruktur och framtidsmöjligheter, heter det i ett pressmeddelande. Först då leder förlikningsavtalet till betalning. 

Förlikningsavtalet är föremål för stadfästelse av belgisk domstol vilken förväntas genomföras inom 14 dagar från idag.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094